shopin-klesbutikk

7 råd for å øke salg i nettbutikken

I SHOPIN ligger alt til rette for at du skal kunne markedsføre butikken og selge produktene dine. Her er noen tips for å bli enda bedre.

Det som gjør SHOPIN til en unikt verktøy er at alle butikkene har sin egen nettbutikk og at butikkene får synergieffekt av hverandre i løsningen. Det gir store muligheter for deg som butikkeier. Du kan markedsføre deg selv, lage kampanjer, følge opp de som ser på produktene dine med retargeting annonser og koble sammen nettbutikken med dine kontoer på sosiale medier – for å nevne noe. 

Så, hva bør du konkret gjøre for å dra nytte av SHOPIN-løsningen?

Velg ettertraktede produkter

Produktene du legger ut på SHOPIN må være det målgruppen din etterspør. Velg en produktmiks som passer til årstid/sesong og som kan gi mersalg. Test gjerne produktmiks eller lag landingssider med ulike kategorier eller produktserier for å tydeliggjøre produkt. Vi har for eksempel kategorier for gavetips.

Pris

Du må ha konkurransedyktige priser på produkter. Kostbare produkter er vanskeligere å selge, i butikk og spesielt på nett. Selv om kundene ser at løsningen er sikker, så sitter store online-kjøp lenger inne. Vi vil anbefale at du tester ut produkter som ikke koster altfor mye.  I løsningen har vi egen side med produkter utvalgt etter pris – slik at det skal være enkelt å finne en gave til for eksempel 200 kroner.

Gi rabatt

Alle vil spare penger og gode tilbud gir ofte større salgsvolum. I tillegg vises produkter med rabatt under «ukens supertilbud» på SHOPIN Farsunds hovedside slik at de får ekstra oppmerksomhet. Disse supertilbudene vil vi også bruke som «lokkemat» i betalte annonser på Facebook. SHOPIN markedsfører kun kategorien, ikke enkeltprodukter, så dette må butikkene følge opp i sine egne kanaler. 

Bra produktbeskrivelser og bilder

Skriv produktbeskrivelse som frister til kjøp. La kunden kunne forestille seg hvordan det vil være å eie dette produktet. Sørg for å beskrive funksjonalitet og fordeler ved produktet. Bilder må inspirere, vise produktet og gjerne fortelle om egenskapene det har. Når du tar bilder er det viktig med godt lys og riktig fargegjengivelse. 

Ha salgs- og tilbudskampanjer

Alle kunder elsker gode tilbud. Kampanjer er tidsavgrensede og skal gi en følelse av begrenset tilgang. Da vil kundene kjøpe raskere enn ved en evigvarende lavpris. Husk at du må fortelle målgruppen din om tilbudene dine. Bruk sosiale medier til å vise produktet i bruk slik at alle kan tenke seg hvordan det vil være å eie dette produktet.

Koble sammen sosiale medier og nettbutikk

La Instagram og Facebook drive trafikk inn på nettsiden. Tag bildene dine i sosiale medier direkte med produktene i nettbutikken for enklest mulig vei for kundene dine. Vi kan hjelpe deg i gang slik at du får Instagram Shopping og kobler Facebook shop sammen for å øke trafikk og salg direkte i nettbutikken. For eksempel kan inspirasjonsbildet på Instagram bli en direkte link til kjøp i nettbutikken.

Kampanjesider

Lag egne sider til dine kampanjer og tilbud. Kampanjesider er viktig i markedsføring og vil være der man lander ved klikk på annonser. La kampanjesiden være enkel og bruk et enkelt budskap. Denne siden skal konvertere besøket til et salg – intet annet. Vi kan hjelpe deg med kampanjesider og mye mer. 

Trenger du hjelp?

SHOPIN-teamet består av digitale markedsførere, grafisk designere og innholdsprodusenter og kan hjelpe din butikk med markedsføring og tiltak for å øke salg. 

Ta kontakt her

Aktuelle saker

Kommunen hjelper butikkene i gang / SHOPIN Farsund

Kommunen hjelper butikkene i gang

– Vi har valgt å støtte SHOPIN Farsund, fordi vi ser at løsningen kan gi den lokale handelen et stort løft.
Les denne
Selg mer på SHOPIN Farsund

Hva kan du selge på SHOPIN Farsund?

Farsunds nye digitale handlegate skal favne bredt. Alle som har noe å selge, bør være med.
Les denne
Vanse Mølle blir med på SHOPIN Farsund

Tror på store handelssynergier

En kleskunde fra Hos Gwen ender opp med å kjøpe en sekk med jord på Vanse Mølle.
Les denne
Rødt Sukker i Farsund blir med på SHOPIN Farsund

– Har manglet nettbutikk – den får jeg nå

– Når vi nå lager en digital handlegate i Farsund, er det viktig at vi klarer å få med alle butikkene.
Les denne
8 gode grunner til å bli med på SHOPIN

Åtte gode grunner til å velge SHOPIN Farsund

Farsunds butikker skal samles i en ny digital handlegate – SHOPIN Farsund. Her er åtte gode grunner til at nettopp din butikk bør være med.
Les denne